BLOG

Így készíts karácsonyfadíszt házilag a Gorilla ragasztóval

Gorilla Glue
Gorilla Glue
Így készíts karácsonyfadíszt házilag a Gorilla ragasztóval

Hoztunk néhány ötletet, mellyel látványos, a boltinál is szebb karácsonyfadíszt házilag készíthetsz el. Természetesen használd hozzá a Gorilla Glue-t, így örökké fog tartani.

DIY karácsonyfadísz: a legjobb program

A házilag készített karácsonyfadíszekben az a legjobb, hogy a kreativitásodat kiélve készülhetsz az ünnepekre. Ezerszer jobb program, mint az elképesztő méretű tömegben kajtatni az ajándékok után. Szerintem rendeld meg netről a legfontosabbakat, aztán töltsd el díszek készítésével az adventi estéket, sokkal szórakoztatóbb lesz a karácsonyvárás, ráadásul ajándékot is készíthetsz így házilag. Nincs sok mindenre szükség ezekhez a díszekhez, csak arany vagy/és ezüst festékszóróra, kisebb glitterekre, díszekre, dióra, és néhány egyszerű kézműves alapanyagra. Ja, és Gorilla Glue-ra, természetesen. Hogy melyiket? Ebből az útmutatóból mindig el tudod majd dönteni, ha bizonytalan vagy. De bejegyzésünk is ad tippeket.

3D-s fenyő, fából

Apró kis fenyőfa formájú díszeket készíthetsz, saját kézzel. Egyszerűen csak egy hobby lécre lesz szükséged hozzá, és egy dekopírfűrészre. Vágj ki 2 egyforma fenyőfa formát, vágj az egyikbe felülről egy rést, egészen az aljáig. A másikba pedig alulról kell vágnod. Így egymásba illeszthetőek lesznek. Valami ilyesmire gondolunk. Érdemes az összeillesztés előtt vékonyan bekenni Gorilla Glue faragasztóval őket, így tartósan egyben maradnak. Ezután érdemes egy kis fehér festékspray-vel havat fújni rájuk, esetleg ezüstre vagy aranyra is festheted a díszt. Így a végeredmény látványos lesz.

Ha szeretnéd egy kicsit feldobni a karácsonyfákat, ragasztás előtt fedd le egy réteg csipkével a fenyőt, és fújd le festékspary-vel. Mikor megszáradt, tedd a másik oldallal is ezt. Így gyönyörűszép csipkemintás karácsonyfadíszeid lesznek.

 

Karácsonyfadísz házilag fahéjrúdból

Nem kell mindenáron fűrész és festékszóró ahhoz, hogy látványos karácsonyfadísz készüljön. Ragassz össze néhány fahéjrudat, kösd át arany színű szalaggal, és már kész is vagy. Persze ragaszthatsz rájuk apró hópelyheket, csillagokat, bármilyen karácsonyi motívumot. 

Gorilla Glue kontaktragasztó tökéletes választás lehet az ilyen díszekhez. Miért? Mert másodpercek alatt köt, tehát nem kell sokáig várnod, mikor karácsonyfadíszt készítesz. Mivel nem folyik, ezért egyszerű dolgod van, nem kensz össze semmit, nem kell ügyetlenkedni. Ami pedig sokat számít: festhető. Tehát ha arany vagy ezüst festékkel dolgozol, hogy csillogó díszeid legyenek, akkor sem kell aggódnod. 

Karácsonyfadísz száraztésztából

A száraztésztában rengeteg lehetőség rejlik. A különböző méretű és formájú tészták összeragasztásával gyönyörű díszeket tudsz készíteni. Például végy egy marék pennét, ha teheted, akár a spenóttal zöldre színezett fajtát is választhatod. Ebből lehetnek a fenyőfa ágai. Dísznek pedig masni tésztát, azaz farfalle szemeket rakhatsz a fára. Aranyra is fújhatod a díszt. De kagylótésztából is rakhatsz ki virágot. A már említett kontaktragasztóval érdemes készítened, hisz így lefújhatod arany vagy ezüst színűre. 

A penne tésztákból kisebb és nagyobb csillagokat is kirakhatsz. Ráadásul kombinálhatod a különböző tésztákat is, így gyönyörű alakzatokat készíthetsz majd. 

Aranyozott dió

A dióval is zseniális díszeket készíthetsz. Dióhéj kell hozzá, melyeket összeragasztasz, az összeillesztés előtt pedig egy arany szalagot helyezz el a két oldal között, esetleg külön nyomj pár csepp ragasztót a dió belsejébe, hogy oda tudd rögzíteni az akasztóként szolgáló szalag végét. A diókat aranyra festheted, de a már említett csipkés módszert is alkalmazhatod, hogy még különlegesebb legyen a díszed. 

Egyszerű, de látványos gömbdíszek

Készíts díszgömböket. Ehhez elég egy kreatív hobby boltból szerezned egyszerű szivacs  vagy hab gömböket. Ezek becsomagolása, kifestése, díszítése rengeteg lehetőséget rejt.

Csomagold be selyemmel, jó szorosan, és persze használj ragasztót a rögzítéshez. Határt csak a kreativitás szab, na meg az is korlátoz, ha kifogy a ragasztó. De ilyen biztos nem fog megtörténni, mert előrelátó vagy, és mindig van otthon tartalék Gorilla Glue is, nem igaz?