BLOG

Építs otthont a Gorilla glue-val: így használd az építési ragasztót

Gorilla Glue
Gorilla Glue
Építs otthont a Gorilla glue-val: így használd az építési ragasztót

Mikor egy ragasztó elég egy egész ház felépítéséhez. Na jó, kicsit túloztunk de a Gorilla Glue építési ragasztói tényleg nagyon sok mindenben segítenek. Nézzünk néhány példát!

 

Építési ragasztó fúrás helyett?

Az egyik legjobb példa a fúrás: Mikor szeretnél feltenni egy nagyobb lebegőpolcot, sőt, polcrendszert, függönykarnist, vagy bármi hasonló dolgot, akkor akár az építési ragasztót is választhatod fúrógép és csavar helyett.

Nem kell kilyukasztanod a falat, nem kell hozzá sem előszedned, sem kölcsönkérned a fúrógépet, felesleges variálnod a fúrófejjel. Nem kell a hétvégi fúrás miatt  bosszankodó szomszédokkal sem törődnöd, ha ezt a gyorsabb és könnyebb utat választod: az építési ragasztót.

Nincs zaj, nincs por, nincs nehéz feladat sem: csak egy kis ragasztót kell kinyomnod a tubusból, majd 30 másodpercig odaszorítod a ragasztandó felületeket egymáshoz, végül pedig 24-48 órát vársz a teljes száradásig. Persze ehhez nagyon jó minőségű ragasztóra van szükséged, legalább a Gorilla heavy duty grab extra erős építési ragasztójára. 

 

Vízálló Gorilla Glue a fürdőszobában 

Hogyan működik a ragasztó a fürdőszobában?

Igazából a teljesen vízálló és oldószermentes építési ragasztóink tökéletesen helyettesítik a szilikont is. Ezért egyszerre tömítenek és ragasztanak is. Nem csak a fürdőszobatükör, de akár a faliszekrények, és a szaniterek rögzítésében is nagy segítséget nyújtanak.

A képlet egyszerű, hiszen ugyanazt kell tenned, mint máskor: tiszta és száraz falfelület, ragasztás, 30 másodpercig nyomás, majd hagyod megszáradni.

Nem gondolnád, de a fürdőszobatükör mellett a mosdókagyló rögzítésére is tökéletesen is alkalmas a Gorilla Glue. Ha aggódsz amiatt, hogy milyen súlyt bír el a ragasztó, akkor válaszd az extrém erős Gorilla Grab Crystal Clear ragasztót. Pultra ültethető mosdókagyló? Süllyesztett, vagy épp falhoz rögzített darab? Kisebb csövek, tartók elhelyezése? Ezekhez mindenképp vízálló ragasztót használj!

Gipszkarton ragasztása

A gipszkartonnal nagy csodát lehet tenni, egy univerzális belsőépítészeti trükk: álmennyezet, csövek elrejtése, rejtett polcok, és ezerféle esztétikus megoldás.

A gipszkarton ragasztásához tökéletes választás az építési ragasztó. Álmennyezet, fali stukkó, vagy más dekorációs elemek rögzítése. Ezzel is megkönnyíted a feladatod, hiszen kisebb gipszkartonos feladatokat akár házilag is meg tudsz oldani, anélkül, hogy szakember lennél. A művelet úgy kezdődik, hogy fogsz egy tubus Gorilla Grue-t…

Mikor használhatsz még építési ragasztót?

Az építési ragasztó nagyon sokoldalú. Igazából a barkácskészlet felét helyettesíti.

Mikor használhatod?

Ha parketta szegélylécet szeretnél leragasztani, akkor tökéletes választás a Gorilla Glue valamelyik építési ragasztója, hiszen betonhoz, falhoz, fához is szépen illeszkedik, szinte minden felületen helyt tud állni. A beltéri, sőt, a kültéri ablakpárkányt is ragaszthatod vele, hiszen 100%-ig vízálló és időjárásálló, és mivel a hézagokat is tökéletesen kitölti, ezért egyenetlen felületen is működik. 

Miben segíthet még a ragasztó? Lambériát, de bármilyen dekorelemet ragaszthatsz vele a falra. A küszöböt sem kell többé szögelned, és a szegőléc sem fog feljönni, ha megfelelő ragasztót választasz. Az egyik legfontosabb, hogy tisztítsd meg a ragasztandó felületet, mielőtt elkezded a ragasztást, és persze az 1-2 napos száradási időszakban kímélned kell az adott területet. Nagyot kell tehát lépni. De ez legyen a legkevesebb, ha cserébe ilyen egyszerűen és elegánsan lehetett megoldani a küszöb kérdését is. 

Mire jó tehát a Gorilla Glue építési ragasztója? Teljes lakásfelújításra. Na jó, viccen kívül: nagyon sokat segíthet a ház körül, ha ismered, és mered, valamint tudod is használni!