BLOG

Miért olyan praktikus a kétoldalas ragasztó?

Gorilla Glue
Gorilla Glue
Miért olyan praktikus a kétoldalas ragasztó?

Emlékszel még, amikor tinédzser korodban a faladon lógó poszterek sarkát celluxal rögzítetted? Akkor lehet úgy érezted, ezzel a díszítéssel a világ legmenőbb szobája a tiéd, de valljuk be őszintén, a fénylő műanyag darabok nem éppen a legesztétikusabb látványt nyújtották. A leszedési procedúráról meg inkább ne is beszéljünk…

Szerencsére, ahogy a viharos tinédzser évek, úgy a gagyi celluxok ideje is lejárt és helyüket átvették a kétoldalas ragasztók, amik segítségével a ragasztás, könnyebb, szebb és praktikusabb, mint valaha! 

Most eláruljuk, miért érdemes kétoldalas ragasztót választanod a hagyományos társa helyett. És pár rafkós tippet is adunk, hogyan használd, hogy ne megnehezítsd, inkább megkönnyítsd vele az életed. 

Képek és poszterek ragasztása

Maradjunk is a fent említett példánál. Ha igazi old school stílusban most is szeretnéd néhány látványos elemmel feldobni a falakat, nem kell, hogy a régi emlékek visszatartsanak. Ha a kétoldalas ragasztót választod, később könnyen eltávolíthatod a képeket anélkül, hogy a tapéta vagy festés is jönne vele. Ráadásul esztétikusabb megoldást is kínál, mint az évek alatt megsárgult, megszakadt cellux a kép sarkain.

DIY és kreatív ötletek

Ha kiengednéd a benned élő művészt, a kétoldalas ragasztó praktikus társad lehet az alkotásban. Készíts papír díszeket, kollázsokat, képeslapokat, köszöntő kártyákat vagy bármi mást! A termék felhasználásának csak a képzelet szabhat határt.

Fotóalbum és a fényképek

Neked is csak olyan retró fényképalbumaid vannak, ahol egyes oldalakon egy nagy üres, szakadt, fehér terület tátong? Régen minden képet folyékony ragasztóval vagy celluxal raktak ezekbe az albumokba, gondolván, hogy az örökkévalóságig ott fognak pihenni. Azonban az évek során valami okból mindig volt egy-egy kép, ami kellet az iskolába, nagymamának, lefénymásolni vagy ki tudja mire. Majd nem maradt más opció, lehetett kitépni a szép kis albumból. De nem a kétoldalú ragasztóval! Hiszen így a képeket bármikor könnyen kiveheted és visszateheted, anélkül, hogy az album vagy a fotó sérülne.

Azonban a kétoldalú ragasztó praktikus felhasználási lehetőségei még nem értek véget! 

  • Rögzíts a segítségével tárgyakat a falra vagy a szekrény belsejében, például kulcstartókat, kisebb dobozokat vagy fogasokat!
  • Tökéletes lehet olyan dolgok rögzítésére, amik nehezen tapadnak, például fém vagy műanyag felületeken!
  • Illessz vele sálakat vagy kiegészítőket a ruhádhoz, hogy ne csússzanak el!
  • A padlóra helyezett szőnyegek könnyen elmozdulhatnak. A szőnyeg sarkaira vagy a padlóra helyezett kétoldalú ragasztóval stabilizálhatod azokat!

Erre a pontra érve, égető vágyat érzel egy jó kis kétoldalú ragasztó megvásárlására? Most mutatunk pár szuper opciót!

  • Gorilla Mounting Tape - Kristálytiszta kétoldalas ragasztószalag
  • Gorilla Heavy Duty Mounting Black Tape - Fekete kétoldalas ragasztószalag
  • Gorilla Mounting Clear Tape Squares - Kristálytiszta kétoldalas ragasztószalag

Mindhárom ragasztó elképesztően erős, azonnali tapadást és hosszú élettartamot kínál. Strapabíróak minden időjárási helyzetben, ellenállnak a nedvességnek, UV sugárzásnak és a szélsőséges hőmérsékletnek. Soha nem sárgulnak meg és akár 5 kg-ot is elbírnak. Hőmérsékleti tartományuk -40°C-tól +120°C-ig tart, rugalmas és extra erős tapadást garantálnak. Kül- és beltérre egyaránt alkalmasak, akár még az egyenletlen felületeken is!


Ha szeretnéd élvezni a strapabíró és praktikus ragasztás élményét nézz szét webshopunkban, ahol nem csak kétoldalas ragasztók, de számos egyéb termék közül is válogathatsz!