BLOG

Mikor melyik Gorilla ragasztót használjam?

Gorilla Glue
Gorilla Glue
Mikor melyik Gorilla ragasztót használjam?

Minden problémára van egy ragasztó! Most mutatunk öt helyzetet, melyekre különböző Gorilla ragasztók nyújtanak megoldást!

Melyik ragasztóval kerüljön térkép a falra?

Végre találtál egy tökéletes Világtérképet, mely látványos is, sőt, a mágneses felülete miatt egyedivé is teheted. Hiszen így sokkal egyszerűbb lesz megtervezni az utazásaidát, na meg jelölnöd a térképen a bakancslistás helyek fogyását. Már csak az a kérdés, hogy mi lesz így a vakolattal, vagy a lyukacsosra szögelt fallal? Mert összességében minden izgalmas dekorációs ötlettel amortizáljuk a lakást. Ajjaj!

De ezt is meg lehet ugrani, ráadásul nagyon-nagyon egyszerűen! Ha  dekorációt szeretnél a falra, de nem szeretnél szöget használni, akkor válassz gyurmaragasztót! A Gorilla gyurmaragasztója kifejezetten strapabíró, de ami még nagyobb szerencse: többször újrafelhasználható. Ezért rajzszögek, vagy cellux vagy bármilyen más rögzítési móddal szemben választhatud a gyurmaragasztót. Miért jó? Mert nem szárad ki, és nagyon jól rögzít. Amikor el szeretnéd távolítani, akkor melegítsd fel, mint a gyurmát, és így könnyedén le tudod szedni. Nem marad a kezedben a vakolat, nem lesz foltos a fal.

 

Ha foltozni kell, például kiszakadt fóliasátrat?

Télre le szeretnéd takarni az autódat? Kiszakadt a fóliasátor? Ehhez a Gorilla Waterproof Patch & Seal Tape-re lesz szükséged. A lényeg, hogy minden foltozás jellegű munkára ez a ragasztó alkalmas. Mivel a Gorilla Waterproof rendkívül erős ragasztószalag. Kifejezetten lyukak és repedések betapasztására fejlesztették ki. Pont emiatt UV-álló, 100%-osan vízálló, és -57 C - 93 C között tökéletesen funkcionál, tehát szélsőséges körülmények között is működik.

Miért tökéletes például egy fóliasátor esetében? Mert UV-álló  és hőálló, emellett tökéletesen ragad és szigetel. Hogyan használd? Fel kell hajlítanod a hátlapot és mielőtt a felületre ragasztod, feszítsd ki. Extra erős tapadásásnak köszönhetően tartósan ott is  fog marad.

Megrepedt csempe esetében ragasztó? Igen

Milyen szörnyű érzés, amikor egy, egyetlen egy csempe megreped, és nincs mit tenni. Szerencsére ma már szuper megoldások léteznek erre is! Nem kell pótolni a csempét, hiszen tökéletesen össze lehet illeszteni a csempét, ha a felülete nem pattant le. Csak tökéletes ragasztó kell hozzá. Nem is gondolnád,hogy a megreped csempét is meg tudod ragasztani, ugye? Ragasztóval? Igen, mivel léteznek olyan építési ragasztók a Gorilla Glue-nál, melyek kifejezetten alkalmasak erre. 

 

A Gorilla Glue Heavy grab tökéletesen alkalmas erre. Elképesztően erős, tartósan rugalmas, nagy teherbírású, mindemellett 100%-osan vízálló. Kültérre is használható, hiszen -40C-től +93C-ig tartós. Csak illeszd össze tökéletesen az eltört oldalakat, és várd ki a megkötési időtMűanyag ragasztására, például ha megrepedt a szerszámosládád

Amikor a kedvenc, profi szerszámosládád megreped, akkor bosszankodhatsz egy sort, hiszen szinte lehetetlen ezt a fajta műanyagot jól megragasztani. Szinte!

Miért? Mert polipropilén műanyag nagyon népszerű, hőre lágyuló anyag. Ám fizikai és kémiai jellemzői miatt nehéz a polipropilénból készült használati tárgyakat hatékonyan megragasztani. Ennek oka főleg az alacsony sűrűségük, és az alacsony felületi feszültségük.  Kizárólag  kétkomponensű uretán alapú ragasztóval érdemes őket ragasztani. Szerencsére van olyan ragasztó, mellyel újjá varázsolhatod a szerszámosládát, a kedvenc tálkádat, az otthoni műanyag tárolódobozokat, egyszóval bármit, ami popipropilénból készült. A Gorilla Epoxy kétkomponensű ragasztók kémiai összetevőinél fogva a leghatékonyabbak, mert kötőanyagként és hézagkitöltőként is működnek.

 

Milyen ragasztó segít, ha eltört a szék lába? 

Tipikus eset, amikor van egy készletnyi széked, stílusban egységes szett. Azonos szín, anyag és design. Murphy törvény: biztos, hogy már beszerezhetetlen. Oda az egységes összkép. Rendelhetsz egy teljesen új szettnyi széket. Vagy esetleg megragasztod. Mivel, hogyan? Egy faszéket? 

Mi már tudjuk, hogyan lehet túllépni ezen az apró porblémán. A Gorilla Wood Glue, azaz Gorilla faragasztó tökéletesen összetapasztja az eltört széklábat, örökre. Más faragasztók csak egy fafajtából készülnek, míg a Gorilla faragasztó több fafajtából gyártott ragasztó ezért erősebben és gyorsabban ragad. Tehát, egy eltört székláb is csak a megkötési idő erejéig jelent gondot. Nem kell lecserélni a székeket. Tökéletes, ugye?

Ha más ragadós problémád van, nézz szét kínálatunkban, és találj olyan ragasztót, ami tényleg ragad!