BLOG

Mekk mesternek szerszámkészlete van, neked legyen Gorillaragasztód

Gorilla Glue
Gorilla Glue
Mekk mesternek szerszámkészlete van, neked legyen Gorillaragasztód

Pakoljuk csak ki a szerszámosládát, és nézzük meg, mit helyettesíthetünk ragasztóval? Így biztosan nem leszel Mekk mester. Mert a Gorillával sokkal tartósabban és esztétikusabban oldhatod meg a problémákat!

Mekk mester barkácskellékei

Mekk mester mindent megold. Érezted már úgy a valóságban is, hogy a házkörüli barkácsolás könnyen Mekk mesteri mélységekbe süllyedhet, ezért inkább hozzá sem kezdtél? Biztosan. Ha nem, akkor elég csak hosszabb távban gondolkodni. Például a mikor átrendezel egy szobát, és a falra került, véglegesnek szánt képnek, polcocskának, akasztónak vagy épp a távirányító tartónak mégis költöznie kell. Mert új funkciót kap az a sarok, átrendezted a lakást. A helyükön pedig sok-sok lyuk tátong. Ideje glettelni, festeni. Ezt is, de a fúrás miatt megrepedt csempét, a kettétört kábelcsatornát és sok minden mást elfelejthetsz, ha lecseréled a szerszámosládát egy Gorilla ragasztó gyűjteményre. 

Sokkal kevesebb a kockázat, hiszen a ragasztással csak össze kell illesztened a felületeket, nem kell fúrni, kalapálni, ügyeskedni. Sőt, sok esetben akkor is segít a Gorilla, ha amúgy csak professzionális megoldás működne. Egyszerűen csak mindig alaposan olvasd el az adott ragasztó használati utasítását, illetve figyelj arra, hogy ne legyen koszos a ragasztandó felület. Ennyi. 

Eltört az asztal lába

Legyen szó ebédlőasztalról, vagy konzolasztalról, ha kitörik a láb, akkor bizony vagy kalapács, vagy kuka. De van egy harmadik lehetőség is, a professzionális ragasztó. Próbáltad, de nem működött? Mert nem jól választottál! A te jobb kezed ugyanis a Gorilla ragasztó, ami mindent megragaszt, amit más ragasztó nem! 

Fa eszközökhöz a Gorilla Faragasztó jön majd jól. Nem csak akkor, ha egy fából készült asztal lába kitörik, esetleg a lábtartós keresztpánt reped meg. Hiszen gyakran előfordul, hogy a kisebb konzolasztal, mely nagyon mutatós ugyan, nyeklik-nyaklik. Meg kellene erősíteni. Vagy épp a kecses lábakon álló éjjeli szekrény, vagy kisebb polcos szekrény. A fúrástól túlfeszül a szorítás, megreped a szekrény oldala. A ragasztóval ez elkerülhető, a kötés pedig, mint tudjuk: örök.

Kábelcsatorna kell a falra?

Van, hogy olyan kábelcsatornára van szükségünk, amelyet fúrni kell. Persze ez annyi plusz munka. Plusz lyuk a falba, a műanyag pedig könnyen megreped, és akkor annyi neki, hiszen milyen rondán mutat? Oldd meg ragasztással! Olykor elég a pillanatragasztó, persze az általános kontaktragasztó is megteszi. Erős, mint egy gorilla!

Régi szekrényből újat varázsolnál?

Vigyázat, ez a megoldás csak a nagyon kreatív elméket érinti! Hány, de hány elhagyatott, ódvatú szekrénysor, komód jut szomorú sorsra? Pedig egy kis csiszolás, átalakítás, esetleg festés és/vagy fényezés minden bútorból újat varázsol. Annyi de annyi módon lehet újragondolni egy régi szekrényt! Ezt ide, azt oda, fűrész, kalapács, ecset. Na jó, kalapács nem kell, szög helyett ott a híres faragasztónk. Lábakat, fogantyút, dekorelemet varázsolhatsz vele a szekrényre. De plusz polcokat, bármit elbír a fantázia, na meg a Gorilla Superglue!

Redőnygurtni-buhera

Néha annyira kiszámíthatatlan és váratlan szituációkkal szembesülünk az otthonunkba, hogy eszünkben sincs a megoldás. Mikor például a kézi, gurtnis redőny fehér gurtnitokja megadja magát. Ezzel a helyzettel mit lehet kezdeni? Újat rendelünk? De honnan? A redőnyös, aki pedig túl van terhelve végtelen számú munkával, nem fog ilyen aprósággal házhoz jönni. Szerencsére nagyon precíz és figyelmes ragasztással ilyen szürreális helyzetet is meg tudsz javítani. Szerszámkészlet és Mekk mester tanácsai nélkül is! Nem kecske kell ide, hanem Gorilla! Méghozzá a Gorilla Epoxy, mert ez elég kemény munka.

Letört csempe, szegélyléc?

Ha parketta szegélylécet szeretnél leragasztani, akkor tökéletes választás a Gorilla Glue valamelyik építési ragasztója, hiszen betonhoz, falhoz, fához is szépen illeszkedik, szinte minden felületen helyt tud állni. A beltéri, sőt, a kültéri ablakpárkányt is ragaszthatod vele, hiszen 100%-ig vízálló és időjárásálló, és mivel a hézagokat is tökéletesen kitölti, ezért egyenetlen felületen is működik. 

Miben segíthet még a ragasztó? Lambériát, de bármilyen dekorelemet ragaszthatsz vele a falra. A küszöböt sem kell többé szögelned, és a szegőléc sem fog feljönni, ha megfelelő ragasztót választasz. Az egyik legfontosabb, hogy tisztítsd meg a ragasztandó felületet, mielőtt elkezded a ragasztást, és persze az 1-2 napos száradási időszakban kímélned kell az adott területet. Nagyot kell tehát lépni. De ez legyen a legkevesebb, ha cserébe ilyen egyszerűen és elegánsan lehetett megoldani a küszöb kérdését is.