BLOG

Így lesz félelmetesen jó az idei és jövőbeli halloweeni dekorációd

Gorilla Glue
Gorilla Glue
Így lesz félelmetesen jó az idei és jövőbeli halloweeni dekorációd

Sokan vitatják, hogy Magyarországon egyáltalán kell-e ünnepelni a Halloweent. Mi azonban támogatunk minden olyan mókázást, ahol az emberek bátran kiélhetik a kreativitásukat és kicsit talán rá is ijeszthetnek egymásra. Na persze nem pánik szerű, súlyos problémákat feszegető, akár a természetes élőhelyük csökkenése miatt kihalás szélén álló gorillákra gondolunk (ami amúgy valóban egy félelmetes téma, amivel érdemes foglalkozni), hanem a könnyed ugratásokra vagy éppen szemet kápráztató dekorációkra és jelmezekre, amik beleférnek az ízléses riogatás kategóriába. Mutatjuk, miként készítheted el életed legjobb halloweeni kreálmányait.

Na de hogyan is áll neki egy átlagember, mondjuk Pisti, a halloweeni dekorációk elkészítésének?

Újságpapírral gondosan lefedi az asztalt, rengeteg törlőkendőt készít elő a tubusból szökni kívánó ragasztók megállítására. Mellette beizzítja a „jó, ha egy évben egyszer használom” ragasztópisztolyát és a többi, félig beszáradt vagy éppen túlságosan is folyós ragasztót. Feltekeri a hangfalat vagy a hangulat fokozása érdekében elindítja a Sikolyt vagy a kevésbé rémisztő Hókusz pókuszt, esetleg a jó öreg Casper filmet.

Előkészületek, pipa.

Lelkesedés, pipa.

Ötletek, pipa.

Nem egészen 2 és fél perc kell ahhoz, hogy Pisti romokban heverve, összekuporodva kérlelje az összes olyan istent, akinek a nevét hirtelen fel tudja idézni a tanulmányi éveiből, hogy vessenek véget a szenvedésének. Hiszen a ragasztópisztoly megégette az ujját, a többi ragasztó szanaszét folyt, az újságpapír pedig csak arra volt jó, hogy a kiömlött ragasztók az asztalhoz láncolják, úgy egy életre. A zene, film pedig… az jó, az mindig jó. De a többi körülmény miatt Pisti inkább feladja a harcot és egyedi dekorációk készítése helyett elmegy a boltba, hogy vegyen egy átlagos mütyürt, csak hogy legyen valami, ami emlékezteti a Halloweenra.

 

Ha szeretnéd ezt a káoszt elkerülni, akkor igen, kitaláltad, minőségi ragasztóval érdemes dolgoznod. Ezt nem csak azért mondjuk mert éppen ragasztót árulunk, hanem pont azért, mert mi is voltunk egyszer Pistik és nekünk is rá kellett jönnünk, hogy a kreatív munkák nem az agyvérzésről szólnak. Ha a megfelelő eszközzel állunk neki, akkor valóban hangulatos, felöltő és kifejezetten jó közösségkovácsoló programokra számíthatunk.

 

Egész pontosan mit mikor használj?

  • A földkerekség legkeményebb munkáihoz a Gorilla Contact Adhesive Clear kontakt ragasztót szoktuk javasolni. Rendkívül rugalmas és kristálytiszta, ami elképesztően erős és állandó kötést hoz létre. A mítosz szerint egy csepp elég volt belőle ahhoz, hogy az egész brit királyi család fején maradjon a sok díszes kalap szeles időkben is az.*

100%-ig vízálló, ezért a kültérre szánt alkotások rossz idő esetén (és hát ki látott már esőmentes őszt) biztosan megmaradnak. Ráadásul tetszés szerint festheted, ami a rémisztő végeredményhez sokszor elengedhetetlen folyamat.

 

  • Azonban, ha kemény fába vágnád a fejszédet és kifejezetten faalapanyagból dolgoznál, akkor a Gorilla Wood Ragasztót javasoljuk. Más faragasztók csak egy fafajtából készülnek, míg ezt többféléből gyártották, ezért sokkal erősebben és gyorsabban ragad.

 

  • Otthoni kreatívkodáshoz szintén népszerűek a műanyag kis díszek, amihez érdemes kizárólag kétkomponensű ragasztót használnod. Kivéve, ha szeretsz mindent újból és újból megragasztani. A Gorilla Epoxy kémiai összetevőinél fogva nem csak kötőanyagként, de hézagkitöltőként is működhet, így a boldogító “igen” kimondása nélkül tartja be örökre az ígéretét.

 

  • Végezetül pedig, ha az elkészült dekorációt szeretnéd valahova feltenni, akkor válaszd Gorilla Tack Gyurmaragasztónkat. Nem kell szöget ütnöd a falba, vagy tapétát szakító celluxot hasznod, ráadásul árulkodó, igénytelen nyoma sem marad. Egyik legjobb tulajdonsága, hogy többször is újrahasználhatod, mivel nem szárad ki.

 

Na ezt ne!

*A királyi család kalapjairól természetesen csak vicceltünk. Szeretnénk tisztázni, hogy sem hajra, sem bőrre vagy szembe ne kerüljön semelyik Gorilla ragasztó a balesetek elkerülése és egészséged megőrzése érdekében. Igyekezz kizárólag a használati utasítások szerint alkalmazni őket, különben úgy fogsz járni, mint Tessica Brown, akinek sebészek próbálták kioperálni a hajából a ragasztót.

 

Ebből az esetből megtanulhattuk, hogy véletlen eseteknél vagy elsőre viccesnek tűnő, de korántsem mókás ötleteknél, ha visszafordíthatatlan módon oda került ragasztó, ahova nem való, akkor próbáld meg olajjal, aloe verával feloldani, de nagyobb valószínűséggel már tárcsázhatod a taxit, ami bevisz a sürgősségire. Legjobb, ha meg se próbálod másra használni a ragasztót, mint amire való. Megspórolhatsz magadnak egy csomó energiát, amit dekorációk készítésére is használhatsz!

 

Csak sikerült egy kis riogatást belevinnünk a cikk végére, azonban muszáj volt tisztáznunk, hogy a ragasztó nem játék! Cserébe segít megvalósítani minden frappáns elképzelést, amivel feldobhatod az idei Halloweent. Sőt, ahogy már említettük, a tartós eredményeknek köszönhetően minden októberben előveheted ezeket a dekorációkat. Van már ötleted, hogy mit fogsz készíteni?

Ha tetszett a blogcikkünk, akkor ajánljuk a többi hasznos és sokszor mulatságos irományunkat is!