BLOG

Adventi dekorációs tippek Gorilla ragasztóval

Gorilla Glue
Gorilla Glue
Adventi dekorációs tippek Gorilla ragasztóval

Nagyszerű hétvégi program lehet egy kis kézműveskedés ünnepi hangulatban. Hoztunk néhány adventi dekorációs tippet. Ne feledkezz meg a ragasztó beszerzéséről, így könnyebb dolgod lesz!

Adventi koszorú üveggömbből

Ez a dekoráció nagyon látványos, mégis egyszerű. Ráadásul újrahasznosítással is összekötheted. Hiszen mindig nagy öröm, ha egy-egy tárgy, dísz új életet kap! Ehhez az adventi koszorúhoz nincs sok mindenre szükséged, még koszorúalap sem kell! Csak gyűjts össze minél több különböző méretű üveggömböt. Persze nem fontos igazi üveg díszeket használnod, az egyszerűbb és olcsóbb műanyag változatból is gyönyörű dekoráció lesz. De nagyon szerencsés véletlen, ha pont van egy értékes üveggömböd, amelyiken törés vagy repedés van, és nem használhatod fel a fa díszítésekor. Hiszen a Gorilla Pillanatragasztóval rendbehozhatod a törött darabokat. Majd amikor a koszorút készíted, a sérült részt befelé fordítva ragaszthatod fel az újrahasznosított darabot. 

Hogy készül maga a koszorú? Egyszerűen elég egy drótot venned, amelyet karika alakúra formálsz, és ementén a drót mentén ragasztod össze a különböző méretű karácsonyi üveggömböket. Ehhez a művelethez szintén a Gorilla kristálytiszta kontaktragasztót javasoljuk, melynek nagy előnye, hogy gyorsan szárad, erős, rugalmas ragasztó, mely festhető.

Azért is számít, hogy festhető legyen, mert azt javasoljuk, ha az újrahasznosított karácsonyi gömbdíszek színvilága nem tetszik, akkor festékszóróval lefújva gondolhatod újra az egész díszkoszorú stílusát. Nagyon divatosak a fémszínek. Ezüst, rosegold vagy arany festékszóróval nem csak szép és elegáns, de karácsonyi hangulatú koszorút készíthetsz.

Karácsonyfa tobozokból

Ez a dekoráció is nagyon egyszerű, mégis természetes. Pillanatragasztóval is készítheted, de a réseket kitöltő Gorilla kétkomponensű epoxy ragasztó talán még jobb megoldás lehet. A tobozokat egyszerűen úgy ragaszd össze, hogy karácsonyfát formázzanak. Végül érdemes egy kis havat fújni rájuk fehér festékkel. De az egész díszt ezüstre vagy aranyra fújhatod. Hisz ahogy a koszorú esetében is nagyon ütős lehet a karácsonyi hangulatú monokróm festés, úgy a tobozból készült karácsonyfával is hasonló a helyzet. Kültéri és beltéri, kisebb és nagyobb méretű dekorációt is készíthetsz tobozokból. Hiszen az Epoxy ragasztó kültérre is alkalmazható. Vízálló, nagy szilárdságú, és egyébként oldószerrel szemben ellenálló és ha egyszer megkötött, nem mérgező.

Fából készült házikók

A fából készült házikókból egész kis karácsonyi falut készíthetsz. Kész szettet is vásárolhatsz, ez esetben csak össze kell illesztened a házikók falait. Ha azonban mindent saját kezűleg szeretnél készíteni, akkor vásárolnod kell néhány hobby lécet. Ezeket barkácsboltokban, és persze nagyobb barkácsáruházakban tudod megvenni. Szükséged lesz dekopírfűrészre is, mellyel a mintát vágod ki a vékony falapokból.  A lapok összeragasztásához mi a Gorilla faragasztót javasoljuk. Sokrétűen alkalmazható bármilyen fafajtához. Sőt mi több, különleges formulájának köszönhetően vízálló, kültéren is és házon belül is ideálisan alkalmazható.

A Gorilla Wood Glue az asztalosok és hobby barkácsolók kedvenc ragasztója. Az a titka, hogy több fafajtából készül, ezért erősebben és gyorsabban ragad. Vízálló, és nem hagy színes ragasztónyomot!

Adventi naptár parafadugóból

Ha pedig az újrahasznosítás vonalon szeretnénk maradni, akkor ez az adventi naptár zseniális ötlet lehet. Egyszerűen parafadugókat ragasztasz például egy fenyőfa formára kivágott hobby lécre. Szépen kifested a tetejüket, esetleg arany tintájú tollal vagy filccel írod rá a napokat. A parafadugókra pedig kis tasakokat akaszthatsz minden évben. 

A Gorilla Glue általános kristálytiszta kontaktragasztót érdemes ehhez használnod. 

Reméljük, hogy meghoztuk a kedved egy kis vidám barkácsoláshoz. Glitterre, ezüst festékre és ragasztóra fel! Teremts karácsonyi csodavilágot kreatívan!