BLOG

Gorilla Glue PU ragasztó: Alkoss szabadon

Gorilla Glue
Gorilla Glue
Gorilla Glue PU ragasztó: Alkoss szabadon

A Gorilla Glue PU ragasztó extrém erős, tartós és sokoldalú poliuretán ragasztó. Na de ez mit jelent pontosan? Hogyan és mikor tudod használni? Megmutatjuk a legjellemzőbb tulajdonságait, hogy érthető legyen: tényleg, de tényleg mindent megragaszt!

 

A PU ragasztó

A poliuretán ragasztó az egyik legnépszerűbb általános ragasztó. Extrém erős, és rugalmas, ennek köszönhetően tartós és stabil kötést érhetünk el vele. A Gorilla Glue poliuterán ragasztója például olyan anyagokat is meg tud ragasztani, amilyet más ragasztóval egyszerűen lehetetlen lenne. Szupertartós ragasztóról van szó. Akár csempék vagy járólapok, laminált parketta lerakása, akár gipszkarton felhelyezése vagy épp egy karnis rögzítése a cél, ezzel a fajta ragasztóval könnyű lesz a megvalósítás. Ablakpárkányt, vagy épp kültéri dekorelemet is rögzíthetsz vele. di- és poliol egységek kötésével valósítja meg a tökéletes kötést, mert ez a ragasztó részben műanyag. Tehát ez a kötés örökre szól!

Mit tud?

Nézzük a gyakorlatban, hogy mire képes ez a ragasztó. Mutatjuk!

Vízálló ragasztó: szivárgás nélkül

Az egyik legfontosabb tulajdonsága a PU ragasztónak, hogy teljes mértékben, azaz 100%-ig vízálló. Ez nem csak azt jelenti, hogy vizes helyiségekben is használhatod, akár csempe fölrakásához. De például egy kerti tó esetében, vagy épp egy megrepedt, eltört akvárium rendberakásában is a segítségedre lehet. És hogy ebben mi a legjobb? Ha hirtelen baleset történik, akkor körülményes utánajárás helyett előránthatod a barkácskészletedből az all in 1 PU ragasztót, és másnap már ismét boldogan úszkálhatnak a halak az akváriumban. Sokszor mondtuk már, hogy vészhelyzeti pillanatragasztót, de PU ragasztót is érdemes otthon tartani. Ez az otthonod elsősegélycsomagja! Így nem kell állandóan beiktatni egy barkácsáruházas, parkolós, sorbanállós, a hátam közepe sem kívánja kört, mert mindenre megvan a megoldás, egy pakkban.

 

Csiszolható és festhető, hogy alkothass

Mi nagyon szeretjük a Gorilla PU ragasztójában, hogy mivel a műanyag egyik fajtája, ezért csiszolható, festhető, egyszóval könnyű testreszabni a megragasztott tárgyakat. Az esztétikai értékéből nem veszít, mert lecsiszolhatod a plusz ragasztót, és a festék is megragad rajta. Egy ablakpárkány vagy épp egy gipszkarton álmennyezet vagy dekorstukkó esetében ez nagyon nagy előny. Hiszen így egy egyszerűen használható, tartós eszközzel rögzítesz, de nem kell sok energiát fektetni abba, hogy az eredmény jól mutasson. Mert ez szokott lenni a legnagyobb ellentmondás az ilyen esetekben: funkció vs. esztétikum. Nem, ezzel többé nem kell foglalkoznod. Legalábbis ha Gorillát használsz.

 

Extrém időjárásálló, így jól jön a ház körül

Nem csak 100%-ban vízálló ragasztóról van szó, de légzáró is. Nem engedi át sem a nedvességet, sem a levegőt. Emellett pedig kültéren és beltéren is használható. Ezért rögzítheted vele a postaládát, vagy épp egy kettétört kerámia kaspót. A kültéri játszóteret is rendbehozhatod a Gorilla poliuretán ragasztójával. De akár egy masszívabb kerti bútort, például a kinti szekrényt, vagy egy asztalt is az eredeti állapotába varázsolhatod. 

Bőrtől a műanyagig: minden megragaszt

A PU ragasztó egyébként azért is igazi jolly joker, mert tényleg mindent meg tud ragasztani. Fát, fémet, követ, kerámiát, műanyagot. A letört gereblye nyelét, mert a fa és a fém találkozási pontján ott a Gorilla Glue, amely mindkét anyaghoz képes illeszkedni. Ja, és persze szuper réskitöltő, ezért is plusz pont jár.

Ha tudni szeretnéd, hogy mikor melyik ragasztóra van szükséged, olvasd el ezt az összefoglaló bejegyzést!