BLOG

Így használd a Gorilla Epoxy kétkomponensű ragasztót

Gorilla Glue
Gorilla Glue
Így használd a Gorilla Epoxy kétkomponensű ragasztót

A megfelelő ragasztó kiválasztása nem feltétlen jelent azonnali sikert! Tudni kell megfelelően alkalmazni is, hogy elérd a kívánt hatást. Ezúttal azt nézzük meg, hogyan kell használni a Gorilla Epoxy kétkomponensű ragasztót, ha a tuti ragasztás a cél!

 

Gorilla Epoxy kétkomponensű ragasztó

Erős és ütésálló! Nem, nem egy MMA-harcosról van szó, hanem a Gorilla Epoxy Gyanta Kétkomponensű Ragasztóról!

Állja a sarat (mármint az oldószereket és a vizet), tartós, és könnyen használható. Gyerekjáték vele az acél, az alumínium, az üveg, a fa, a kerámia és a csempe ragasztása is! És száradás után olyan tiszta felületet ad, hogy észre sem fogod venni, hogy ott van!

Nézzük is meg gyorsan, hogyan kell használni!

 

Előkészítés

Mindenek előtt tisztítsd meg a ragasztandó felületet! Ez nem azt jelenti, hogy ráfújsz egyet (vagy még rosszabb: ráköpsz), és kész is! Portalanítani és zsírtalanítani kell! Úgy csináld, hogy ha valaki meglátja, akkor árajánlatot akarjon kérni tőled takarításra!

Ha olyan felületről van szó, amin kicsit munkálkodhatsz (szóval nem a nagy becsben tartott, anyáról leányra szálló vázáról), akkor javíthatja a tapadást, ha a ragasztás előtt csiszolópapírral érdesíted kicsit (félreértések elkerülése végett: NEM édesíted, hanem érDesíted) a sima felületet.

Aztán jöhetnek az izgalmak: vedd le a kupakot a dugattyú közepéről, törd le a fecskendő végét, és óvatosan nyomd ki a levegőt, amíg a ragasztók el nem érnek a fecskendő végére…

Adagolás és keverés

…majd adagolj egyenletes mennyiséget egy tiszta, eldobható, próbafelületre (erre a célra használhatod a műanyag csomagoláson kialakított kis tálcát is)! (Hah, azt hitted máris belecsapunk a lecsóba! Érdemes először kipróbálni, hogyan tudsz jól adagolni!)

Amikor már ráéreztél az adagolás mikéntjére, akkor mehet élesben a dolog! Adagolj egyenletes mennyiséget egy tiszta, eldobható felületre – ezt már tudod, hiszen kipróbáltad az éles bevetés előtt (ugye?). Használhatsz kis méretű edényt, vagy megfelelhet alumínium italos doboz alja is – a lényeg, hogy ne sík felület legyen!

A kiadagolt két komponenst a csomagolásban található kis keverőpálcával keverd össze alaposan 20 másodpercen keresztül, amíg a keverés egyenletes nem lesz. Ha jól dolgozol, akkor az epoxy felmelegszik kicsit: ez egy természetes reakció, amit a gyanta és a keményítő egyesülése szül. (Mennyire figyeltél kémia órán?)

(A ragasztó zárásához húzd kicsit hátra a dugattyút, töröld le a fecskendő hegyét tiszta és száraz ruhával (mármint ne egy tiszta és egy száraz ruhával: egy ruhában legyen meg ez a két tulajdonság), majd helyezd vissza a kupakot!)

 

Alkalmazás

A keverőpálcát ne dobd még el: a segítségével vidd fel az összekevert ragasztót a ragasztandó felületre. Ennek a keverést követő 4-5 percen belül meg kell történnie! (Minél tovább vársz, annál gyengébb lehet a ragasztás.) A felesleges ragasztót töröld le száraz ruhával.

Aztán jöhet az izmozás: nyomd össze minél jobban a felületeket! (Persze ne ess túlzásba, össze ne roppantsd a felbecsülhetetlen értékű üveg hamutálat!) Majd félóra (azaz 30 perc!) pihentetés következik! (Addig nézz meg egy fél epizódot egy sorozatból, vagy vidd le egy rövid sétára a kutyát.)

Félóra elteltével már megszilárdul a ragasztó – de a teljes kötési idő 24 óra! Egy teljes napot hagynod kell tehát keményedni a ragasztót, ha komolyabb terhelésnek fogod kitenni a megragasztott tárgyat.Most már biztos, hogy menni fog a Gorilla Epoxy kétkomponensű ragasztó használata! Ha acélt, alumíniumot, öntött vasat, rezet, bronzot, üveget, követ, kerámiát kell ragasztani, jusson eszedbe a Gorilla Epoxy!