BLOG

5+1 érv a Gorilla Wood Glue faragasztó mellett

Gorilla Glue
Gorilla Glue
5+1 érv a Gorilla Wood Glue faragasztó mellett

Eltört a kedvenc faszéked? Nem bírták a terhet a fából készült bútorok? Ki ne dobd őket! Gorilla Wood Glue faragasztóval tökéletessé és használhatóvá varázsolhatod őket!

 

Faragasztás előtti teendők

Amikor fát ragasztasz, az első lépés mindig az kell, hogy legyen, hogy eltávolítasz a fa felületről minden szennyeződést: elsősorban a korábbi ragasztás maradványait (ha van ilyen), az enyvet. Ehhez használhatsz kést, borotvapengét vagy valamilyen tisztítószert, de arra figyelj, hogy a fában ne tegyél kárt!

Ha rá lehetőség, akkor a ragasztandó felületet csiszold simára csiszolópapírral!

Szintén fontos, hogy ha széttört fa részeket ragasztasz össze, akkor próbáld ki az illesztést, mielőtt ragasztót vinnél fel a felületre. Úgymond teszteld tét nélkül, hogy összeilleszthetők-e a részek! 

Mindezek után következhet maga a ragasztás!

 

Faragasztás

Nincs más hátra, jöhet a ragasztó! Na, ez az a pont, ahol nagyon el lehet rontani az egészet! És nem azért mert bármit rosszul csinálnál, hanem mert rossz minőségű ragasztót használsz!

Biztosan ismered az érzést, amikor ügyesen, vékonyan felhordod a ragasztót a felületre, ahogy az a nagykönyvben meg van írva, majd tökéletesen összeilleszted a két felületet, a szorítási időre figyelve kellő ideig összeszorítod őket, kivárod a megkeményedési időt – majd amint egy kicsit is hozzáérsz a kész műhöz, a két rész eltávolodik egymástól.

Na, ez tuti nem fog többet előfordulni veled, ha a Gorilla Wood Glue faragasztót használod!



5+1 érv a Gorilla Wood Glue faragasztó mellett

Bármilyen fa ragasztásáról legyen is szó, a Gorilla Wood Glue lesz a tökéletes választás!

Bármilyen fafajtához alkalmazható és tényleg ragaszt – bármilyen érdekes is, de ezt ki kell hangsúlyozni, mert a többi faragasztóval szemben ez kétségtelenül hatalmas előny!

Hogy lásd, nem csak a levegőbe beszélünk, hoztunk 5+1 érvet a Gorilla Wood Glue faragasztó mellett!

 

1. Vízálló

A Gorilla Wood Glue faragasztó különleges formulájának köszönhetően brutál módon vízálló.

Tesztelése során a próbatestnek 4 napnyi áztatás (!) és 7 nap pihentetés után (ami idő alatt bőven kimoshat a víz bármilyen anyagot) 8 N/mm2-es szakítószilárdságot kell elérnie – jó, lehet ez nem mond neked igazából semmit, ezért hozzáfűznénk annyit, hogy a szakítószilárdság-vizsgálat az egyik legelterjedtebb mechanikai vizsgálati módszer, amelyen ha a tesztelt anyag 1 N/mm2-nél jobb eredményt ér el, az már nagyon jónak mondható! (Persze, nyilván attól függ, miről van szó, acélsodronyok esetében az 1 N/mm2-es értéknek nem örülnek annyira.)

Lényeg a lényeg, ez brutál jó érték 4 napi áztatás után!

 

2. Extrém erős

A Gorilla Wood Glue faragasztó erősebben és gyorsabban ragad, mint hinnéd!

Azt akárki mondhatja! – futhat végig a szkeptikusok agyán. Nos, mondják is sokan, akik kipróbálják a Gorilla faragasztót – nézd csak meg ezt a videót: katt!

Bármilyen fa ragasztásáról legyen is szó, a Gorilla Wood Glue lesz a tökéletes választás!

 

3. Mindössze 20 perces szorítási idő

A szorítási idő mutatja meg, hogy mennyi ideig kell összeszorítani a felületeket ragasztáskor. Persze vigyázni kell a szorítás erejével, mert ha erősen nyomod, akkor szétcsúszhat az illesztés! (Legyél erős, de azért ne képzeld magad Schwarzenegger-nek! ????)

Más ragasztók esetében sokszor órákig szorítanod kell (na, ahhoz aztán tényleg Schwarzenegger-nek kell lenni). Ezzel szemben a Gorilla Wood Glue faragasztót elég 20-30 percig szorítani, ha szobahőmérsékleten dolgozol vele.

Fontos, hogy a szorítási idő, nem egyenlő a megkeményedési idővel! A megkeményedési idő az az időtartam, amennyi időre a RAGASZTÓNAK (rossz az, aki rosszra gondol) szüksége van ahhoz, hogy elérje a maximális ragasztóképességét, tehát hogy megszilárdulva tökéletesen ragasszon.

 

4. Egykezes használat

Természetesen a ragasztás nem a virtuózkodásról szól, de ha nincs a közeledben senki, aki tudna segíteni, akkor bizony jól jön, hogy a feltolható zárókupaknak köszönhetően egy kézzel tudod nyitni-zárni a ragasztót.

Nem kell azzal bénázni, hogy vagy a ragasztandó tárgyat fogod, vagy a ragasztót nyitod és adagolod, és sehogy sem tudod ezt a két tevékenységet összehangolni. A Gorilla Wood Glue faragasztó kupakja a segítségedre lesz abban, hogy könnyen menjen a munka!

 

5. Gazdaságos

Nem kell kilocsolni több liternyi ragasztót ahhoz, hogy ragasztani tudj! Hidd el, ez elég nagy előny, főleg ha arra gondolsz, hogy utána nem fog minden ragadni – csak az, aminek kell!

200 milliliternyi Gorilla Wood Glue faragasztó 11 m2-nyi felületre elegendő (ez már egy kisebb szoba alapterülete)! Nincs pazarlás, csak ragadás!

 

+1. Kültéren és beltéren is jó

Szobahőmérsékleten természetes, hogy jól ragad egy ragasztó. Ez azért nem nagy kunszt!

De a Gorilla Wood Glue faragasztó az időjárás viszontagságaival is felveszi a versenyt! Jöhet eső, hó (hiszen vízálló), vagy akár a nyári forróság, nem lesz gond: a Gorilla faragasztó megbízhatóan össze fogja tartani a felületeket!

 

Hogyan használd a Gorilla Wood Glue faragasztót?

Még röviden összefoglaljuk, hogyan érdemes használni a Gorilla Wood Glue faragasztót, aztán nem is szaporítjuk tovább a szót!

A ragasztandó felszín megtisztítása, előkészítése után (ennek módjáról a cikk legelején írtunk) fel kell vinni a ragasztót a felületre.

Általában elég, ha a ragasztót csak a ragasztandó felületek egyikére viszed fel. De nehezen ragadó fa esetében inkább menj biztosra: mindkét oldalra vigyél fel ragasztót!

Ezután dörzsöld össze mindkét felületet a ragasztó egyenletes eloszlatása érdekében. Majd szorítsd össze a két felületet! Ha megfelelő mennyiséget vittél fel, akkor egy kevés ragasztó ki fog csordulni – de tényleg csak nagyon kevés!

Maximum félóra szorítás, 24 óra megkeményedés/száradás – és kész is!



Pofonegyszerű az egész, ha jó ragasztót használsz!

Vagy úgy is mondhatnánk: pofonegyszerű az egész, ha Gorilla Wood Glue faragasztót használsz! Csak kattints ide, és rendeld meg a tetszőleges kiszerelést!